sobota 1. listopadu 2014
Pastýřský koláč - Sheperd´s Pie
Recept na pastýřský koláč jsem si přivezla jako správná au-pair z Anglie na přelomu milénia. Od té doby se stal stálicí mého repertoáru. Je to skvělé a vydatné jídlo pro chladné večery. Pastýřský koláč má mnoho podob, co domácnost, to jiný recept. Uvádím zde recept mé domácí Wendy. Koláč je snadný, ale moc dobrý. Vyzkoušejte.
Budeme potřebovat:
cca 600 g mletého hovězího masa - (já už to dělám od oka a používám jakékoliv mleté maso)
1 cibule
1 plechovka červených fazolí (okapaných)
1 - 2 mrkve
1 hovězí bujón
sůl, pepř, trošku oleje na smažení
1 kg brambor
máslo, mléko
Jak na to:
Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme na oleji, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme kostku bujónu a dusíme. Mezitím si uvaříme mrkev nakrájenou na koečka či kostičky ve slané vodě. Když je maso hotové, přidáme mrkev a okapané fazole. Dobře promícháme a vlejeme směs do zapékací mísy nebo pekáčku.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě, připravíme z nich bramborovou kaši s máslem a mlékem, jak jsme zvyklí. Tuto kaši navrstvíme na masovou směs, rovnoměrně rozetřeme, můžeme ještě pokapat máslem a zapečeme cca 30 minut v troubě, dokud se nám nevytvoří zlatavá křupavá kůrčička.
Podáváme jen tak, nebo se zeleninovým salátem.
Nejvíc chutná horký, když se vrátíte z venku promrzlí, je to balzám na duši.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat