sobota 8. listopadu 2014

Dýňovo blumový crumble



Krásný den vám všem přeji, moji milí. Dnes jsem pro vás připravila pochoutku vskutku podzimní, dle vlastního receptu -  dýňovo blumový crumble.

Co budeme potřebovat?

Na ovocnou směs:

1 menší dýně hokkaido (nebo 1/2 větší)
800g blum ( nebo švestek, špendlíků a pod.)
cca 40g másla
1 ČL skořice
4 hřebíčky
šťáva z 1/2 pomeranče
třtinový cukr na posypání

Na drobenku:

100g  sušenek
150g polohrubá mouka
cca 150g másla
7 lžic třtinového cukru
podle chuti nasekané ořechy, ovesné vločky a pod.




Postup:

Dýni očistíme od semen a nakrájíme na malé kousky. Dusíme na rozpuštěném másle s hřebíčky a skořicí. Když je téměř měkká, přidáme šťávu z pomeranče a dodusíme do měkka.

Dýni smícháme s odpeckovanými blumami nakrájenými na čtvrtky a směs vložíme do pečící mísy. Zasypeme třtinovým cukrem.

Sušenky rozválíme válečkem, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme sypkou drobenku. Podle potřeby přidáme mouku nebo máslo. Drobenkou rovnoměrně pokryjeme ovoce, a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C cca na 30 minut. Drobenka musí být zlatavá.

Podáváme nejlépe horké s vanilkovou zmrzlinou nebo polité 12% smetanou nebo s vanilkovým pudingem. Nebo pojídáme jen tak.

Dobrou chuť a příjemné podzimní rozjímání vám přeje Binna

2 komentáře:

  1. ahoooj, ja som asi zaspala...ako to že ešte neviem o tomto tvojom novom blogu? super recept, hokaido je moja momentálne naj zelenina, takže sa budem inšpirovať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Biba, mám ho len chvíločku, riešila som, o čom vlasnte budem blogovať, nech to má koncept. :D

      Vymazat