Krásný den vám všem přeji, moji milí. Dnes jsem pro vás připravila pochoutku vskutku podzimní, dle vlastního receptu - dýňovo blumový crumble.
Co budeme potřebovat?
Na ovocnou směs:
1 menší dýně hokkaido (nebo 1/2 větší)
800g blum ( nebo švestek, špendlíků a pod.)
cca 40g másla
1 ČL skořice
4 hřebíčky
šťáva z 1/2 pomeranče
třtinový cukr na posypání
Na drobenku:
100g sušenek
150g polohrubá mouka
cca 150g másla
7 lžic třtinového cukru
podle chuti nasekané ořechy, ovesné vločky a pod.
Postup:
Dýni očistíme od semen a nakrájíme na malé kousky. Dusíme na rozpuštěném másle s hřebíčky a skořicí. Když je téměř měkká, přidáme šťávu z pomeranče a dodusíme do měkka.
Dýni smícháme s odpeckovanými blumami nakrájenými na čtvrtky a směs vložíme do pečící mísy. Zasypeme třtinovým cukrem.
Sušenky rozválíme válečkem, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme sypkou drobenku. Podle potřeby přidáme mouku nebo máslo. Drobenkou rovnoměrně pokryjeme ovoce, a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C cca na 30 minut. Drobenka musí být zlatavá.
Podáváme nejlépe horké s vanilkovou zmrzlinou nebo polité 12% smetanou nebo s vanilkovým pudingem. Nebo pojídáme jen tak.
Dobrou chuť a příjemné podzimní rozjímání vám přeje Binna
ahoooj, ja som asi zaspala...ako to že ešte neviem o tomto tvojom novom blogu? super recept, hokaido je moja momentálne naj zelenina, takže sa budem inšpirovať :)
OdpovědětVymazatAhoj Biba, mám ho len chvíločku, riešila som, o čom vlasnte budem blogovať, nech to má koncept. :D
Vymazat