neděle 2. listopadu 2014

Čajové máslové sušenky s vůní vanilky


Nedalo mi se na to krásné tiskátko jen dívat a dnes jsem se pustila do pečení voňavých máslových sušenek. Jsou jemné a doslova se rozpouští na jazyku. Skvělé ke kávě nebo k čaji. 

Budeme potřebovat:

350g hladké mouky
150g másla
120g mletého cukru
1 vejce a 1 žloutek
špetičku soli
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva

Všechny suroviny spojíme v hladké těsto. Nesmí se lepit na prsty, ani se drobit. Vše vyřešíte přidáním mouky nebo másla. Těsto dejte odpočinout na chvíli do lednice. Vyválejte plát asi 3 mm silný a vykrajujte potřebné tvary. Já si změřila tiskátko podle dostupných formiček a vybrala tuto vroubkovanou. Naskládejte sušenky na plech vyložený pečícím papírem, jemně přitlačte tiskátko (rada: před otisknutím navlhčete vodou, nebude se vám přilepovat na kolečka)  a pečte sušenky v troubě vyhřáté na 180°C, dokud nezačnou zlátnout. U mě to bylo cca 7 minut, ale odsledujte si to. Každá trouba peče jinak, to je známý fakt! :) Vytáhněte, nechte vychladnout a můžete konzumovat!


Sušenky je možné skladovat v plechové krabici i 14 dní (i více), ale jsou tak dobré, že skladování nebude potřeba.

Dobrou chuť Vám přeje Binna

2 komentáře:

  1. Ach jaj! A ja som sa konečne vyzliekla z pyžama. Vyzerajú super, určite tak aj chutia. Si šikulka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ďakujem, tiež tu chodím v teplákoch a o 15 minút odchádzam, takže žiadna reprezentatívna gazdinká. A ten neporiadok, no comment. Ale veď je nedeľa! Krásny dník, Danka - stále myslím na tie tvoje koláčiky z minulého týždňa.

      Vymazat